Verslagen 2024

Zaterdag 20 juli 2024. Zaterdagrit.

Op het programma de rit ‘Volkegem’. We moeten ons deze maal geen zorgen maken of het al dan niet zal regenen want er schijnt een mooi zonnetje. Tien man aan de start. Vrouwen zijn er voorlopig niet niet meer bij. Peter kent die rit als zijn broekzak en dat was  hem aan te zien. Van zodra aangezet stoof hij alle kruispunten over als een op hol geslagen paradepaard. Dit zorgde her en der voor wat ergernis. Het was lang geleden maar de helling in Sint Denijs Boekel werd nog eens opgereden. Iemand deed dit op het buitenblad en pas boven slaagde hij erin om naar een kleiner verzet te schakelen. Voor de Volkegem splitsten onze wegen zich al dan niet gewild. Feit was wel dat er in kleine groepjes toegekomen werd aan het terras van de Melac want onze sponsor had verlof.  Marc C was er van de partij en Marc V was er van aan de start bij.

Woensdag 17 juli 2024. Bij Marcel in Hengstdijk.
Deze rit vervangt de rit naar Kloosterzande.  Marcel verblijft tijdens de zomermaanden in Hengstdijk. Vandaar ons bezoek aan onze vriend.
Het was mooi weer. We waren met vijf voor deze rit.
Kloosterzande was een rit van Fernand en Marcel. Spijtig genoeg is Fernand niet meer onder ons en Marcel is  herstellend  van een zware enkelbreuk. Hij kan nu reeds met krukken lopen en heeft weinig of geen pijn meer. Ik liet ‘route you’ een rit uittekenen naar Hengstdijk en een andere route terug.
Achteraf zou blijken dat deze route niet altijd even geslaagd was. Blijkbaar reden we langs de verkeerde kant van Westdorpe alwaar de wegeigenschap niet voldeed aan de wensen van de deelnemers. Ook werd de weg naar de serres met paprika’s gemist.
In het restaurant ‘de Vogel’ hebben we lekker gegeten en heeft er eentje zijn buikje rond gegeten. Het was een XL..
De terugweg viel niet zo goed mee en zal hertekend worden. Al bij al een mooie dag gehad.
Zaterdag 13 juli 2024. Zaterdagrit.
Vinkt op het programma. Twijfels over het weer. Zes deelnemers die geen regen gehad hebben.
 

Donderdag 04 juli 2024. Dagrit "ZW - Maldegem - Koetshoeve - ZW.

Niet veel deelnemers. Gelukkig zijn onze Spanjaarden terug en was Michel er ook. Lekker genieten van een vispannetje zonder alcohol bij het middagmaal.

eten.jpg

Zaterdag 29 juni 2024. Zaterdagrit.

Een mooi deelnemersveld. Tien leden aan de start. Blijkbaar werd er een manier gevonden om de problemen bij het downloaden van de ritten te omzeilen. De voorziene rit Kruisem kon dus gereden worden.

lotje.png

Wa es da mee Lotse?

Zaterdag 22 juni 2024. Zaterdagrit.

Met negen leden aan de start. Door problemen met het downloaden van de rit via Route You werd de voorzien rit niet gereden maar werd een alternatieve rit gereden van 62 km. Tijdens de rit werd regelmatig het parcours van het komende Belgische kampioenschap gevolgd.

Donderdag 20 juni 2024. 47 ste Meetjeslandroute

De start , een magere opkomst .Slechts 18 deelnemers,waarvan slechts twee clubleden ikzelf en Michel om de volle afstand te begeleiden. Voor de korte rit was er slechts 1 deelnemer maart niemand van onze club. De fietser is dan maar samen met ons vertrokken voor de volledige afstand. Tijdens de middagstop zijn er deelnemers die huiswaarts gekeerd zijn, zodat we nog met 15 overbleven om het tweede gedeelte van de rit te rijden. We hadden meer deelnmers en onze Spanjerijders verwacht om bij begeleiding te helpen. Maar goed we trekken onze plan wel ,en we zijn nog steeds droog. Met dank aan Peter en Michel.

 voorzitter.jpg

Een zeldzame foto van onze voorzitter samen met twee bestuursleden en onze 'voor het ogenblik' nummer 1.

Zaterdag 15 juni 2024. Zaterdagrit.

We blijven maar sukkelen met het weer. Weerom werd er labiel weer voorspeld met kans op regen. Slechts drie dapperen aan de start. Om op het slechtste voorbereid te zijn werd nogmaals het winterritje gereden.

Zaterdeg 08 juni 2024. Zaterdagrit.
Bijna iedereen is met verlof daardoor waren er slechts twee leden aan de start. Robert en Michel kregen het gezelschap van Mario, een oudgekende van Michel. Samen reden ze de rit door de Zwalmstreek.
 
Woensdag 05 juni 2024. Dagrit."Omgeving Lievegem".
 
meeetjes.jpg
Oorspronkelijk stond een rit naar Ronse geprogrammeerd. Peter vreesde voor het aantal deelnemers omdat de harde kern der leden momenteel op weg is of zeer binnenkort vertrekt naar Spanje voor een hoogtestage.
Hij koos om de rit te vervangen door een vlakke rit in het Meetjesland in de omgeving van Lievegem. Het mocht niet baten. Slechts drie deelnemers waaronder Michel die bovenop de voorziene 90 km nog een 36 tal km bij reed. Hij had 127 km op de teller staan. De vierde man is gastrijder "Roland".
meetjes.jpg
 
Zaterdag 1 juni 2024. Kunnen we rijden?
We moeten ons niet meer afvragen welke rit we gaan rijden maar wel gaan we kunnen rijden. Deze keer is het ons gelukt om nogmaals het winterrtije te rijden. Alhoewel we een halfuur laten hebben moeten starten door de regen. Toch nog met vijf aan de start. Het zal toch eens verbeteren, hopen we.
 
Zaterdag 26 mei 2024. Zaterdagrit niet gereden.
Regen
 
Woensdag 22 mei 2024. Dagrit "Zierikzee".
Door het slechte weer werd de rit niet gereden en zal op een latere datum gereden worden.
 
Zondag 19 mei 2024. "Het hek gaat open". Kruiskenshoeve.
Robert had meer geluk op zijn opendeurdag in de Kruiskenshoeve. Een mooi lenteweertje met een stralend zonnetje. Hij mocht dan ook veel volk verwelkomen. Een geslaagd evenement. Een 'dank u' voor degenen die even langs gingen

kruis_2.pngkruis.png

Zaterdag 18 mei 2024.
Het was weer van dat. Zou het regenen of zou het droog blijven. Kort voor de start begon het licht te regenen. Gelukkig duurde het niet lang. Slechts vier starters. Gezien de onzekere weersomstandigheden werd voor de zoveelste keer de geprogrammeerde rit niet gereden maar wel het "winterritje".

 

Zaterdag 11 mei 2024. Zaterdagrit.

 

Eindelijk goed weer. Geen kans op regen. Dus geen reden om de geprogrammeerde rit niet te rijden. Met twaalf aan de start, waaronder Willy Denoy….Tijdens een rit van Peter in het midden van de week waaraan ook Patrick, Michel en Lotje deelnamen,  waren zij Willy tegen tijdens hun stop op het terras van t’ Sluis tegen gekomen. Het bleek dat Willy in de voorbije jaren veel miserie had gekend.
Toch zou hij de volgende zaterdagrit nog eens meerijden.
Na een incident met een medelid bij de start van de rit besloot Willy om toch niet mee te rijden. Hij had er zijn reden voor. (reden door ons gekend).
Op weg met elf rijders voor een rit die blijkbaar uit de oude doos komt. We reden langs wegen waarlangs we sinds lang niet meer gepasseerde waren. Wel een mooie rit die een beetje aanpassing vraagt. Best lastig. Hopelijk volgende week terug goed weer.
 
Woensdag 08 mei 2024. Dagrit "Dendermonde"
Een mystery ride. Als Frank een rit rijdt weet niemand hoeveel kilometers de rit zal worden en hoe het parcours er zal uitzien. Wel kennen we de richting nl. Dendermonde en waar we middagstop zullen houden.
Het werd een rit die bijna volledig gelijk was aan de vorige edities. Een rit met mooie rustige wegen maar ook met enkele drukke wegen.  Er was geen zon en gelukkig niet te veel wind. De temperatuur was net gepast.
De middagstop was in ’t Oud Brughuys in Berlare. Een gezellige bruine kroeg langs de Schelde. We onthouden vooral dat de “grote spaghetti” er in kommen zo groot als ketels geserveerd wordt ;- ).
Op de terugweg door één van de vele mooie riante wijken in Destelbergen gereden. Er moeten toch nog veel rijke mensen zijn.
Na de rit gestopt op het terras bij onze sponsor Anneke. Maar juist gepast van temperatuur.
ZEER EIGNAARDIG: onze fotograaf was mee maar is niet actie gekomen. Platte batterij?

 

Zaterdag 4 mei 2024. Zaterdagrit.

vogels.jpg’t Was weer van dat. Mogelijk regen in de voormiddag volgens de ene weer app en pas na de middag op de andere app. Peter verkoos het zekere voor het onzekere en vertrok met nog twee kompanen om acht uur. Niet de geprogrammeerde rit werd gereden maar nogmaals het “winterritje”. Gelukkig verveelt dit ritje nooit.
Om negen uur vertrok een tweede groep van zeven man Lotje was er ook bij. Deze groep geloofde er in dat het pas zou regenen na de middag Deze groep reed eveneens het “winterritje”. Wel zonder fotograaf want die reed 's morgens.
De tweed groep zou gelijk krijgen was na de rit was het nog aangenaam toeven op het terras en begon het pas later op de dag te regenen.
Zaterdag 27 april 2024. Zaterdagrit.
We blijven maar sukkelen met het weer. Kort voor de start van de rit regende het nog.  Volgens de ene weer app zou het droog worden en volgens een andere zouden er nog buien passeren.  Door het onstabiele weer werd reeds eerder beslist om de geprogrammeerde rit niet te rijden maar nogmaals het “winterritje”. Wat bij enkelen met dank werd aangenomen.
We waren met acht aan de start. Voor Frank M ging het van bij de start verkeerd. Een overhaast vertrek thuis was de oorzaak van problemen met de spatborden en er was een binnenband gekneld tussen de buitenband.
Na wat oplapwerk en een noodstop bij een sympathiek inwoner van Zwijnaarde kon de rit aangevat worden. Ter hoogte van de beenhouwerij in de Zandvoordestraat hoorden we plots een luide knal gevolgd door een sissend geluid. Frank werd wanhopig en wou onmiddellijk terug rijden omdat hij dacht dat zijn binnenband ontploft was.. Maar hoe eigenaardig ook "er was niemand zijn band stuk". Iedereen kon verder rijden. Waren wij slachtoffer van een grapjas?
De rit verliep verder zonder problemen. Robert was er ook bij en blijkbaar hebben we de geschikte snelheid gevonden want heel de rit werd er vlot en mooi samen in groep gereden. Bij het ingaan van een scherpe bocht botsten we bijna op een ERM ‘er die ons tegemoet reed. Het bleek Eddy te zijn die wat langer in bed blijven liggen was gezien het nog regende toen hij moest vertrekken. Toen het wat later droog bleef besloot hij het ritje van de aankomst naar de start te rijden waardoor wij hem frontaal tegenkwamen in de bocht. Het was wel  allemaal zo erg niet. En zo waren we met acht vertrokken en kwamen we met negen terug. Na de rit buiten op het terras nog nagenoten. Maar niet van noten. (grapje)
 
Woensdag 24 april 2024. Dagrit "De Muur".
Het slechte weer blijft over onze contreien hangen. De dagrit werd hierdoor afgelast.
 
Zaterdag 20 april 2024. Zaterdagrit
Ons geluk is opgebruikt. De mooie zaterdagen zijn blijkbaar voorbij. Omdat er buien werden voorspeld werd de geplande rit naar Schellebelle vervangen door het “winterritje”. Dit werd na samenspraak beslist omdat we met deze rit dichter bij huis blijven en we op meerdere plaatsen rechtstreeks terug huiswaarts kunnen rijden indien dit nodig zou zijn door de buien.
Toch zes leden aan de start die zich niet lieten afschrikken door de slechte weersvoorspelling. Robert was er ook bij.
 
Zaterdag 13 april 2024. Zaterdagrit “Schelderode.”
 
 
Weeral geluk met het weer. Een mooie lenteweertje. Met elf aan de start. Annie was er ook nog eens bij. Mooie landschappen wisselden mekaar af evenals de glooiende hellingen aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Langs de Schelde werd er zoals destijds nog eens flink doorgereden met her en der een demarrage. Wie er uiteindelijk als eerste onder de brug aan het einde van de trekweg reed weet ik niet want ik was er niet meer bij. Daarna genieten op het zonnig terras bij Anneke.
 
Woensdag 10 april 2024. Dagrit “Breskens”.
Blijkbaar is de woensdag de betere dag van de week. Er werd geen regen voorspeld en het zou droog blijven. We kunnen beginnen met dezelfde zin als deze van het verslag van de dagrit naar Tielt. Er werd zelfs mooi lenteweer voorspeld. Niettegenstaande het de dagen voordien slecht weer was en voor de dagen nadien opnieuw slecht weer werd voorspeld. Door het goede weer beloofde het een mooie ontspannen vakantierit te worden naar Breskens We waren met zeven die van deze mooie rit zouden genieten. Er was ook een primeur. Onze penningmeester Robert was er ook bij. We reden door het mooie Zeeuwse  polderlandschap richting Breskens met de wind in de rug. In de omgeving van Breskens doorkruisten we enkele prachtige natuurgebieden.
 
Op de middag werd er gestopt in het strandpaviljoen “Breskens aan Zee” Het was er lekker eten en we genoten van een mooi zicht op zee. Na het lekkere eten terug op de fiets richting Sint Laureins. We hadden de wind wel tegen maar gelukkig was het een matige tegenwind, die toch wel bij sommigen in de benen kroop. Omdat er in Sint Laureins  geen horecazaken open waren hebben wij nog een glaasje gedronken bij Robert op de Kruiskenshoeve  We werden er verwelkomd door een luid blatend schaap, een ezel, een alpaca en een pony en natuurlijk ook door Robert die er nog steeds mooi werk levert voor de jongeren die iets minder geluk hebben in het leven.
Het was een mooie dag. Een herinnering om te koesteren.
 
Zaterdag 6 april 2024. "Twee mogelijkheden".
Er was keuze tussen de gewone zaterdagrit en de "Klassieker van het goede doel". Beter gekend als "De rit van de gouverneur". Vijf reden er naar de sporthal van Zulte waar de georganiseerde rit startte. Achteraf vernamen we dat er goed doorgereden werd. Wat wel te verwachten was. Vier bleven er hier om de gewone rit te rijden. We reden niet de geplande rit naar Bellem maar wel de rit naar Breivelde omdat ik deze nog niet gereden had. Het is inderdaad een mooi ritje met nog voordien niet gekende baantjes. Terug aan 't Veer zat Robert ons op te wachten. Het nieuwe startuur was hem ontgaan.
De vraag van de dag was:"Waar is Eddy"?  (waren hem even kwijt toen hij moest stoppen voor een snel accelererende dame met een BMW.)
 
Zaterdag 30 maart 2024. Zaterdagrit. "Breivelde".
Het geluk kon niet blijven duren. Regen wind en geen fietsweer. Enkele van de club hadden de zaterdagrit de dag voordien gereden. Blijkbaar was het een heel mooie rit want ik heb heel wat fijne complimenten gekregen. I was happy.
 
Woensdag 27 maart 2024. Dagrit “Tielt”.
Blijkbaar is de woensdag de betere dag van de week. Er werd geen regen voorspeld en het zou droog blijven. We waren met zeven  leden en met Freddy  aan de start. Er sloot nog één lid aan in Drongen en zo waren we met negen voor deze mooie rit.
Droog maar wel een felle tegenwind en voor we de toren van Tielt in de verte zagen opdagen kregen we  heel wat vals plat onder de wielen waardoor het voor enkelen  toch lastig werd en de uitzichtloosheid van het moment bij eentje naar boven kwam met de gekende uitspraken van dien. Veel werd er achteraf goed gemaakt door de lekkere dagschotel en spaghetti in de “Gouden Pluim” en niet de “Gouden Pruim” zoals sommigen dachten. De uitbaatsters  verdienen tevens een pluim voor de vriendelijke bediening.
Na het middagmaal en na de beklimming van de Poeljeberg, die vlot verliep, hadden we gelukkig de wind van achter en zo werd het toch allemaal iets minder lastig. Een rit van toch meer dan 90 km. Als je dan nog niet veel kilometers in de benen hebt zie je natuurlijk af.  
Na de rit nagenieten met een warm of lekker drankje bij onze sponsor van wie we onmiddellijk vernamen dat bijna alle favorieten in de koers gevallen waren. Pech voor Wout.
 
Zaterdag 23 maart 2024. Zaterdagrit “Moortsele”.
Het geluk kon niet blijven duren. Slechte weersvoorspelling voor zaterdag. Gevolg: slechts drie starters, met Lotje erbij. We hadden de rit reeds gereden op woensdag omdat er het weer dan wel goed was. Een mooie maar eerder vermoeiende rit met vals plat en heel wat kleine hellinkjes.
 
Zaterdag 16 maart 2024. Zaterdagrit “ Laarne Wetteren Massemen”.
De weergoden blijven ons gunstig gezind. Op vrijdag heel de dag regen en voor zondag ook regen voorspeld. Wij kregen droog weer voor onze rit. Met tien man aan de start en Lotje was er weer bij. Het ritje viel bij iedereen in de smaak. We hebben - hier moet ik schrijven - “ik” heb bij het aflezen van mijn hartslagmeter opgemerkt dat het rond Gijzegem ook vals plat is.
Gelukkig maakt de debriefing bij onze sponsor in ’t Veer zeer veel goed. Tot volgende week.
 
Donderdag 14 maart 2024. Eerste dagrit. “De Koetshoeve.”
 
 
De weergoden zijn ons de laatste tijd zeer gunstig gezind. We kregen van hen een prachtig lenteweertje cadeau. Dit was ook te zien aan het aantal deelnemers nl. 12 starters. Met maar liefst drie gastrijders: Lotje, Lotje junior en Freddy. Marcel zou ons later op de dag nog vervoegen. Dus on totaal 13.
Het was een mooie rit door het Meetjesland maar de rit werd ontsierd door werkzaamheden op vier verschillende plaatsen. Her en der diende omgereden te worden. Maar er zijn ergere en minder aangename dingen in het leven. Eén ervan is tegenwind. Het was mooi weer maar er blies een felle wind en het was zoals meestal in het terugkeren dat we de wind niet langs achter hadden maar wel langs voor. Neem daar bij het onmerkbare vals plat in de omgeving van Lievegem en zo heb je toch enkele ingrediënten om er toch een lastige terugweg van te maken. Op bepaald moment week de kopgroep af van het parcours door het fout aflezen van de GPS. Zij deden er nog een extra heuveltje bij. Niet zo erg voor hen want zij waren de kopgroep. In het tweede groepje dat gelukkig niet misreed zat er eentje op het vals plat op zijn tandvlees Gelukkig was “het fluiterke” erbij die de ongelukkige af en toe een duwtje in de rug gaf. Tevens werd hij uit de wind gezet door onze overblijvende “Electra Glide” Hiervoor mijn dank..
Maar zoals reeds gezegd er zijn ergere dingen in het leven Het positieve was dat we gezellig en lekker gegeten hadden in de Koetshoeve en dat we na de rit nog een terrasje konen doen bij onze sponsor Anneke om zo al vlug de tijdelijke miserie te vergeten.
 
Zaterdag 9 maart 2024. Eerste zaterdagrit. “Lozer”.
 

 
Met een bang hartje afwachten hoe het weer op zaterdag zou zijn. We hadden geluk. Een beginnend lenteweertje en dat was ook te zien aan het aantal deelnemers. We stond met elf leden aan de start en Lotje was er ook weer bij als gastrijder. Dus een mooie opkomst.
We reden een parcours dat licht afweek van onze winterritje. Als extra reden we door Lozerbos waar we onze bananenstop hielden.
Hier en daar nog enkele schoonheidsfoutjes zoals "de start als losse flodders" waardoor we veel te veel verspreid het eerste kruispunt opreden. Het is niet altijd even gemakkelijk maar indien mogelijk zou er meer in groep moeten gereden worden. En twee per twee.
Maar alles komt in orde. We hebben een mooie rit gereden met een aangenaam terrasje na de rit bij Anneke, onze sponsor, in ’t Veer.  Vergeet niet ook zij heeft graag dat we in clubkledij rijden nu het seizoen begonnen is.
 
Zaterdag 02 maart 2024. Laatste keer "winterritje".
Niet iedereen was net als ik in zijn bed blijven liggen na het geslaagde feest de avond voordien. Nog een mooi aantal deelnemers en het weerwas ook mooi. Volgende week start van het nieuwe wielerseizoen.
 
 
 
Vrijdag 01 maart 2024. Laureaatfeest 2023.
We mogen best zeggen dat het laureaatfeest " gezellig weerzien" geslaagd was. Wer waren met 26. Vooral de oude garde was aanwezig. Uitzondering Luc D. die met de fiets  regen en wind trotseerde om toch aanwezig te zijn.
Met meer dan één glaasje werden Peter, Eddy en Piet, respectievelijk de laureaat, de tweede en derde van het seizoen 2023 gehuldigd. Onze voorzitter hield een korte speech ter gelegenheid van de laureaatviering. Met een beetje vertraging werd er daarna aangschoven aan tafel voor lekkere warme beenhesp met sausjes en groentenkrans en met frietjes geserveerd door onze vriend Luc Van Heule. Peter had voor lekkernijen gezorgd bij de koffie. Er werd heel veel gebabbeld en gesocialized tijdens het gezellig samenzijn. Dat was uiteindelijk de bedoeling. Dus een geslaagd feest.
Enkele sfeerbeelden..
 
 
Zaterdag 24 februari 2024. Naar de koers.
Door problemlen thuis met de elektrische verwarming was ik er niet bij. De geplande rit werd niet gereden. Een matige opkomst voor deze rit.Slechts drie leden en Lotje en Roland. Zij hebben de coureurs gezien maar ze waren in een flits voorbij. Ze hebben wel meer gezien van de oesterzwamkwekerij die ze bezochten.
 
Zaterdag 17 februari 2024. Nog maar eens het winterritje.
We hadden nogmaals geluk met het weer. Weer eens een droge dag tussen heel wat regendagen. Met elf mannen aan de start. Der vrouwen laten het afweten. Roland, Lotje en Visma waren er ook.
Gezien worden is belangrijk.
 
Zaterdag 10 februari 2024. Winterritje.
Zaterdagmorgen zou droog blijven. Aan de start met zeven man en het volledige Mr. T team was aanwezig. Frank, onze zwemmer, Peter onze   fietser en  Eric onze loper, .Roland, ex wielrenner was er ook weer bij .Onze "shadow" die meestal achter ons rijdt was nu reglmatig vooraan te zien. We kunnen dus concluderen dus dat de zon achter ons scheen? Dit is een joke voor de insiders. Na de rit voor het eerst dit jaar genoten van een drankje op het terras van onze sponsor
 
Zaterdag 03 februari 2024. Zacht weertje.
Bewolkt maar zeker niet koud. Met acht aan de start. Gastrijder: Roland
 
 
 
Zaterdag 27 januari 2024. Winterritje.
Koud aan de start. Maar geleidelijk aan kwam het zonnetje er door. Met vier aan de start voor het klassieke ritje.
 
Zaterdag 20 januari 2024. Wandelen op zaterdag.
De geplande deelname aan de winterrit van de bevriende wielerclub “De Zwervers” werd geannuleerd omdat de wegen er her en der ten gevolge van het voorbije winterweer nog glad bijlagen en we geen nutteloze risico’s wilden nemen.
We reden met de auto  naar de startplaats in Oosterzele om er acte de présence te geven. Hetgeen zeer gewaardeerd werd door het bestuur van “De Zwervers”. Na onze terugkeer  aan ’t Veer deden wij nog een aangename wandeling van een vijftal kilometer in Zwijnaarde, waar we net als vorig jaar even stil hielden bij het graf van onze overleden ondervoorzitter Eugène. Onderweg  tijdens de wandeling werden er vele mooie herinneringen  opgehaald. Na de wandeling werden we door Robert op een drankje en een hapje getrakteerd voor zijn verjaardag. Eddy, Robert, Peter, Any en ik hadden mooie voormiddag. De afwezigen hadden ongelijk.
    
 
Vrijdag 19 januari 2024. Bezoek Velofollies.
We waren met dezelfde vier als het jaar voordien. Na een klein uurtje file rijden konden we eindelijk de parkeerplaats van de expo oprijden. Gelukkig ging het er vlotter aan toe in de expositiehallen. We hebben  onze ogen uitgekeken op al die mooie fietsen en de al even mooie prijzen. De deskundige uitleg kwam er van Peter en Marc. Tegen de avond tevreden terug naar huis.
 
Zaterdag 13 januari 2024. Met negen aan de start.
 
Koud maar droog weer. Blijkbaar begon het toch bij velen te kriebelen  om de conditie aan te scherpen want we waren met negen aan de start. Annie was er ook bij. Nochtans was er ééntje die een totale offday had want het ging langs geen kanten. Uit eigen behoud hebben we hem moeten achterlaten  anders zouden we zelf versteven geweest zijn van de kou omdat we te weinig beweging hadden. Hij was wel eerder dan ons aan ’t Veer. Voor de rest een goede rit gehad.
 
Zaterdag 06 januari 2024. Eerste zaterdagrit 2024.
Door de regen werd er niet gereden.